Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Berusad man attackerade brandman i Lund – döms till böter

Den 71-årige mannen tyckte att räddningstjänsten dröjde och gick till angrepp mot en brandman. På onsdagen dömdes mannen till dagsböter.

Vid 02.50-tiden larmades brandstyrkor från bland annat Löddeköpinge och Kävlinge till en brand i en större sopanläggning på Jägargatan, Norra Nöbbelöv i Lund. En av brandmännen attackerades då av en berusad man.Bild: Patrick Persson
Det var i oktober förra året som räddningstjänsten ryckte ut till ett brinnande sophus i Lund. På plats fanns en berusad man som anklagade räddningstjänsten för att vara för långsamma.
Den 71-årige mannen knuffade och slog till räddningsledaren, som slog tillbaka och brottade ner mannen. Polisen grep sedan 71-åringen.
Läs också Utredning visar: Brandman som slog ner berusad man handlade i nödvärn
– Det är ett ganska unikt fall att räddningstjänsten blir hindrad från att utföra räddningsinsatsen på det här sättet. Brandmannen har mått jättedåligt av detta under lång tid, säger Linda Kazmierczak, förbundsdirektör på Räddningstjänsten Syd, till SVT Nyheter.
På onsdagen dömdes mannen för förgripelse mot tjänsteman och ska betala skadestånd och dagsböter. Han förnekar gärningen och säger i förhör att han inte minns händelsen eftersom han var berusad.
Förhör med vittnen och filmklipp från händelsen stärker dock brandmannens berättelse och gjorde att mannen kunde dömas.
Gå till toppen