Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Calle Knutsson får wild card till Swedish Padel Open

Precis som förra året får hemmaspelaren Calle Knutsson ett wild card till Swedish Padel Open. Och den här gången får han spela på den sida han trivs bäst – backhand.
– Det är världens lyx att spela match i Båstad i år igen, säger han.

Calle Knutsson från Båstad har under året spelar alla tävlingar på World Padel Tour.Bild: MATHILDA AHLBERG
Förra året skrev Calle Knutsson historia tillsammans med Daniel Windahl när paret som första svenskar spelade huvudtävlingen på World Padel Tour (WPT). Det blev förlust med 3-6, 2-6.
Men i sommar får Calle Knutsson chansen igen.
– Det ska såklart bli helt fantastiskt att få lira inför hemmapubliken, säger Calle Knutsson som är uppvuxen i Kattvik utanför Båstad.
När turneringen gav ett wild card till honom och Daniel Windahl förra året var de Sveriges två bästa spelare, inte det bästa paret. Då fick Calle Knutsson spela på forehand-sidan något som han inte är van vid. I år har han fått friplatsen tillsammans med sin partner spanjoren Carlos Pérez Cabeza.
– Nu kommer jag spela på backhandsidan. Det var ju typ andra matchen i mitt liv som jag spelade på forehandsidan förra året. Utifrån kan det nog verka töntigt att det är konstigt att spela på andra sidan. Men det blir ju skillnad när man är van att bollarna studsar från ena hållet och så kommer de från den andra.
– Och det är såklart en trygghet att gå in och spela med honom som jag spelar med vanligtvis. Han är en kille från Malaga, lika gammal som jag och också ganska lång och stor. Väldigt bra på nät och smashar bra. Sen kommer vi bra överens utanför banan också, det hjälper väldigt mycket.
Efter sommaren ska Calle Knutsson flytta till Madrid för att satsa ännu hårdare på padeln.Bild: MATHILDA AHLBERG
Calle Knutsson, som bor i spanska Granada för att satsa på padeln, har under året spelat alla tävlingar på WPT. Men eftersom han rankas 144 i världen räcker det bara till förkvalet. Alltså kvalet till kvalet till huvudtävlingen.
– Det har varit väldigt upp och ner under säsongen. Men jag har mer matchvana nu än förra året när jag spelade i Båstad. Sen har jag försökt jobba väldigt mycket på mitt nätspel. Och det har vi fått utdelning på i år.
Som längst har det blivit en final i förkvalet.
– Jag tycker det är jättekul. För ett och ett halv år sedan trodde jag inte att jag skulle kunna spela på WPT. Än så länge i år måste jag ändå säga att det har gått över förväntan.
Att ge det första det wild cardet till Calle Knutsson var självklart tycker Sofia Arvidsson som är turneringens sportchef.
– Calle satsar helhjärtat och är vår högst rankade spelare på WPT. Han bor i Spanien och har sin partner där och de har vunnit ett par matcher i förkvalen till WPT-tävlingarna så det känns som ett bra val, säger hon.
– Sen är det klart att det kan verka konstigt att vi ger till en spanjor. Men det är Calles partner, de satsar tillsammans.
Swedish Padel Open har ytterligare ett wild card att dela ut i herrklassen, ett mer än i fjol.
– Det blev en härlig stämning förra året när Calle och Daniel spelade. WPT har insett att det är viktigt med hemmaspelare. Därför finns det fler wild cards i tävlingarna utanför Spanien.
Swedish Padel Open spelas 26-30 juni i Båstad.
Gå till toppen