Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fiskrestaurang och tjeckisk ölbar flyttar in på Prins Bernhard

Partybåten Prins Bernhard vid Skeppsbron ska helrenoveras. Ägarna lämnar nattklubbsverksamheten bakom sig och satsar istället på fiskrestaurang, lounge och tjeckisk ölbar.

Prins Bernhard vid Skeppsbron har de senaste åren huserat The Dubliner och Skeppskajen 4 – bland annat.Bild: Peter Frennesson
Båten Prins Bernhard har en brokig historia. Den har dök upp på vita duken i Elvis-filmen ”GI blues” från 1960 men ligger sedan 2007 förtöjd vid Skeppsbron i Malmö och ägs av bolaget MS Prins Bernhard AB. Driften av båten har under åren skötts av andra bolag och fokus har framförallt legat på nattklubbsverksamhet.
Senast hyrde krögaren Naser Foulad in sig på båten med målet att locka till sig en äldre målgrupp under namnet Skeppskajen 4. Men satsningen gick inte som tänkt och 2018 han lämnade Skeppskajen 4 för att ta över Café Live efter Årets kock-vinnaren Peter J Skogström.
Under åren har verksamheterna på Prins Bernhard haft problem med brandattentat, konkurser, bomber och bråk. Nu väljer ägarna att lämna nattklubbsverksamheten bakom sig och istället satsa på fiskrestaurang, lounge och tjeckisk ölbar.
I samband med det ska Prins Bernhard totalrenoveras. Eric Legge, som tidigare startat upp gaybaren Red Shoe på Drottninggatan, är ansvarig för renoveringen och även uppstarten av fiskrestaurangen och loungedelen som nu flyttar in på båten.
– Det är en vacker båt men den behöver lite omvårdnad. Vi tar bort det hårda från nattklubben och satsar på mjuka värden. Det blir mycket familjeevent och en plats för de som vill gå ut och äta gott. Vi tror det är vad Malmö behöver, säger han.
Loungedelen flyttar in på nedre däck och fiskrestaurangen Maritime Malmö flyttar in i fören på båtens mellersta däck.
– Vi vill använda båtens egenskaper så inredningen i restaurangen blir klassisk med mycket vitt och färgerna som syns i vattnet utanför. Det kommer att vara mycket färg i maten. Maten ska tala. Det blir goda viner och god vällagad färgrik mat, säger Eric Legge.
På övre däck och mellersta akterdäck blir det en tjeckisk ölbar med shuffleboard och flipperspel. Baren ska drivas av gänget bakom biljardhallen Interpool och restaurangen Peas and Honey.
Peter Sellin, hans bror Mikael Fröling Adamek och svägerskan Åsa Fröling Adamek tog över Interpool på Stora Nygatan 2012. Två år senare tog de över den intilliggande restaurangen La Casita och döpte om den till Peas and Honey.
– Vi har varit intresserade av ett nytt projekt ett tag i och med att det rullar på så bra med Interpool och Peas and Honey, säger Peter Sellin.
På nya baren Peas and Sunny Beer Deck ska de servera tjeckisk öl och en del tjeckisk mat. Målet är att locka till sig ett mognare klientel, men även studenter som rör sig i området.
– Ölglasen ligger kylt och ölen serveras på samma sätt som på barerna i Tjeckien. Vår ambition är att göra båten till ett mysigt vattenhål som är trevligt att gå till, säger Peter Sellin.
Just nu inväntar de inblandade klartecken från Malmö stad för att kunna dra igång renoveringen. Planen är att öppna i slutet av sommaren.
Gå till toppen