Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hemtjänstlarm var narkotikadistribution

När polisen stoppade honom visade han upp hemtjänstens id-kort och berättade att han var på väg ut på ett larm. Men eftersom den 24-årige föraren saknade körkort fattade polisen misstankar.

Nu ställs mannen inför rätta misstänkt för narkotikabrott och grovt vapenbrott.
Polisen hittade narkotika och tabletter i kinderägg och tuggummiförpackningar. Det fanns också cannabis som var portionsförpackad och redo att distribueras.
I den hemtjänstanställde mannens bil fann polisen portionsförpackad cannabis och narkotikaklassade tabletter. Han var inte alls på väg ut på ett larm, utan var på väg att distribuera narkotikan.
I polisförhör erkände mannen att han missbrukade narkotika och att han sålde småskaligt, mest till vänner och bekanta.
– Jag hade precis skaffat en flickvän och jag gjorde det för att få lite extra pengar för att bjuda henne på bio och ge henne blommor, säger mannen i förhör.
Han hade köpt narkotikan från någon som kallades för "turken", men vågade inte berätta några detaljer för polisen.
– Du vet det är farligt i Malmö. De såg väldigt farliga ut. Jag förträngde nog det mesta. Jag hoppade bara in i bilen och hoppade sen ut, och ville inte komma ihåg något annat.
När polisen gjorde husrannsakan i hans familjs lägenhet, fann de mer narkotika, nästan 7 000 kronor i kontanter och en pistol med ammunition under sängen. Även i den yngre broderns rum fanns narkotika. Därför ställs även han inför rätta misstänkt för narkotikabrott.
I den äldre brodern rum fann polisen dessutom en mängd dosetter märkta med patienters namn. Dessa förklarade han var medicin som de äldre inte tagit, som han skulle lämna tillbaka till sin chef.
Detta kunde också hemtjänsten bekräfta.
Efter att den 24-årige greps av polis fick han inte jobba kvar som timanställd inom hemtjänsten.
Brottet inträffade för tre år sedan men de båda bröderna ställs inför rätta inom kort vid Malmö tingsrätt.
Gå till toppen