Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hinderlopp, loppis, flygshow och prisutdelning – späckad Lommahelg

Från torsdag kväll och hela helgen sjuder det av aktivitet i Lomma. Förutom näringslivsmingel och Lommalopp blir det också sambatåg och hisnande flyguppvisning under Lommafesten.

På torsdagskvällen smyger festligheterna igång med musik från Andi Joseph och Håkan Brink med Rockers Radio and the Brinkettes i festivaltältet ute vid piren.
På fredagen byter tältet sedan skepnad något och blir platsen där det lokala näringslivet ska hyllas. Utmärkelserna Årets företagare, Årets servicepris, Årets nyföretagare och Årets nätverkare ska delas ut. På kvällen tas tältet åter över av musiken, med spelningar av bland andra lokala bandet Royal Prospect.
På lördagen drar Lommafesten igång på allvar – men inte med några onyttigheter. Istället är det de tävlande i Lommaloppet som ska sätta fart över hindren vid klockan 10 på förmiddagen. Den som inte vill motionera och heller inte titta på de som gör det kan istället gå på backluckeloppis, matmarknad eller studsa loss i en hoppborg. På dansrotundan arrangeras årets hantverksmässa.
Klockan 13.30 kan man vara med och skaka rumpan i det traditionsenliga sambatåget.
Klockan 22 står artisten Eric Gadd står på scenen i festivaltältet.
På söndagen blir det fordonsfokus för hela slanten. Försvarsmakten visar upp ett C-130 Helculesplan klockan 13. Sedan bjuder Bengt ”Bengan” Andersson, Skånes veteranflygarförening och Svenska blackwings på halsbrytande flygshower. Skydive Skåne kör precisionshoppning och landar på stranden.
Under dagen kommer klassiska bilar av olika modeller visas upp på Kajgatan mellan Varvstorget och Tullhustorget.
Gå till toppen