Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Minskat sug efter rött kött ger nya möjligheter för skånska bönder

För tio år sedan startade Per Modig småskalig odling av svarta-, vita-, och kidneybönor. Bland annat av miljömässiga skäl. Hans drivkraft var att saker som äts i Sverige också ska odlas i Sverige.

Per Modig driver gården Fagraslätt i nordöstra Skåne. Här i sitt quinoa-fält 2017. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
– Då var det ingen hajp kring den här typen av grödor. Några år senare kändes det som att intresset verkligen tog fart. Sedan dess har vi testat att odla sojabönor och i år testar vi med kikärter och några andra ärtsorter, säger Per Modig som driver gården Fagraslätt i nordöstra Skåne.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen