Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny teknisk direktör hämtas från Ängelholm

Teknologen, reservofficeren och Ängelholms nuvarande chef för huvuduppdrag samhälle, Mikael Fritzon, börjar i Lund efter sommaren.

Mikael Fritzon blir ny teknisk direktör i Lund från hösten.Bild: Björn Lindgren
Den tekniske direktören står mitt i samhällsutvecklingen – och får hantera allt från skräpiga trottoarer till långsiktiga infrastruktursatsningar.
Och den tekniska direktören blir ofta också en viktig aktör i heta lokala debatter. Som spårvägen i Lund.
– Jo, så där är det. Varje stad av lite storlek har sådana frågor som engagerar. Här i Ängelholm har vi haft dels frågan om en trafikled och om en viss bro – som faktiskt heter Pyttebron – som varit en minst sagt het potatis, säger Mikael Fritzon.
Han föddes i Helsingborg, satsade inledningsvis på en karriär som yrkesofficer, men sadlade om och läste på LTH till civilingenjör inom väg och vatten.
– Jag kom till stan 1984 och bodde där i tio års tid, berättar Mikael Fritzon.
Karriären har därefter gått via flera olika chefstjänster på framför allt byggbolaget Skanska. Sedan hösten 2011 har han arbetat för Ängelholms kommun.
Försvarsmakten har varit - och är - en viktig del av Mikael Fritzons liv. Han är idag reservofficer med majors grad.
– Vi har väldigt mycket att lära av försvaret, när det gäller hur man utövar ledarskap på högre nivå. Bilden av en vrålande sergeant är fullständigt fel.
– Däremot kan försvaret mycket om hur man får saker att hända, hur man koordinerar stora processer med många inblandade, säger Mikael Fritzon.
Vad ser du fram emot med att börja arbeta i Lund?
– Det är ju en väldigt expansiv och spännande stad, där det sker en enorm utveckling. Det finns framstående företag, men också ett stort historiskt arv, säger Mikael Fritzon.
– Jag ser fram emot att vara en brygga mellan politiker och tjänstemän, att bidra till att skapa god stämning, dialog, politik, personal och koordinera, utöva ledarskap, skapa god stämning. Nu ska jag bara sätta mig in i alla frågor först.
Gå till toppen