Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fler attacker av rebellerna i Jemen

De jemenitiska Huthirebellernas robot- och drönarattacker mot Saudiarabien har ökat de senaste dagarna och under onsdagen säger sig saudierna ha skjutit ner en av rebellernas drönare.

Kriget i Jemen har pågått i flera år. Arkivbild.Bild: Hani Mohammed/AP/TT
Det saudiska luftförsvarets nedskjutning av drönaren ska enligt Saudiarabiens ambassad i USA ha skett i provinsen Najran, nära gränsen till Jemen. Tidigare hade de Iranstödda rebellernas tv-kanal al-Masirah rapporterat att en drönarattack genomförts mot flygplatsen i Najran och att hangarer med två flygplan var målet. Inga uppgifter om skador, varken på människor eller på materiel, finns.
I tisdags träffade en av drönarna en vapendepå på samma flygplats vilket utlöste en brand, enligt rebellerna.
Den saudiskledda militära alliansen som strider i Jemen säger att den oskadliggjorde en robot på väg mot Mecka i Saudiarabien i måndags, något som rebellerna förnekar att de ligger bakom.
Parterna har nyligen återupptagit striderna kring hamnstaden al-Hudaydah (Hodeida) i Jemen, trots att en överenskommelse om eldupphör där slöts under samtalen i Sverige i december.
De senaste attackerna sammanfaller med de ökade spänningarna mellan Iran och de USA-allierade staterna vid Persiska viken efter att fyra fartyg utanför Förenade arabemiratens kust utsatts för sabotage.
Gå till toppen