Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Tre till sjukhus efter lägenhetsbrand i Malmö, rebellerna i Jemen intensifierar sina attacker, Peking redo för nya handelssamtal, St Louis till efterlängtad final – och Alharthi fick internationella Bookerpriset.

Malmö

Tre till sjukhus efter lägenhetsbrand på Katrinelundsgatan

Lägenheten som brann ligger på första våningen och familjen som bor där kunde evakueras via balkongen.Bild: Patrick Persson
Räddningstjänsten larmades till en lägenhet på Katrinelundsgatan under natten till onsdagen. Tre ambulanser kallades till platsen för att ta hand om de i familjen som kan ha fått rökskador. Tre personer, varav ett barn, har fört till sjukhus.
Läs också Tre till sjukhus efter lägenhetsbrand på Katrinelundsgatan
Världen

Rebellerna i Jemen intensifierar sina attacker

Kriget i Jemen har pågått i flera år. Arkivbild.Bild: Hani Mohammed/AP/TT
Huthirebellernas robot- och drönarattacker mot Saudiarabien har ökat de senaste dagarna. På tisdagen träffade en av drönarna en vapendepå på flygplatsen i saudiska Najran, nära gränsen till Jemen, vilket utlöste en brand, enligt rebellerna.
Läs också Rebellerna i Jemen intensifierar sina attacker
Ekonomi

Peking redo för nya handelssamtal

Kinas USA-ambassadör Cui Tiankai här med Rhode Islands guvernör Gina Raimondo. Arkivbild.Bild: Stephan Savoia/AP/TT
Kinas ambassadör i USA, Cui Tiankai, säger att Peking är redo att återuppta handelssamtalen med Washington om det upptrappade handelskriget mellan länderna.
Läs också Peking redo för nya handelssamtal
Sport

St Louis till efterlängtad final

Utan skadade svenske stjärnbacken Erik Karlsson förmådde San Jose inte hålla emot i Stanley Cup-semifinalen. Den sjätte matchen i serien slutade 5–1 till St Louis, som i och med 4–2 i matcher därmed får möta Boston i finalen.
Läs också St Louis till efterlängtad final
Nöje

Alharthi fick internationella Bookerpriset

Jokha Alharthi pratar med medier efter att ha tagit emot priset i galalokalen The Roundhouse i London.Bild: Isabel Infantes/AFP/TT
Jokha Alharthi från Oman har vid en gala i London tagit emot det internationella Man Bookerpriset för romanen ”Celestial bodies”, meddelar Booker-stiftelsen. Jokha Alharthi är den första författare som skriver på arabiska som har vunnit priset.
Läs också Alharthi fick internationella Bookerpriset
Gå till toppen