Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre till sjukhus efter lägenhetsbrand på Katrinelundsgatan

Räddningstjänsten larmades till branden vid 03.30 på tisdagsnatten.

Bild: Patrick Persson
Räddningstjänsten larmades till en lägenhet på Katrinelundsgatan under natten till onsdagen. Branden ska, enligt inringaren, ha uppstått i ett eluttag i köket.
Bild: Patrick Persson
Räddningstjänsten satte in rökdykare och tre ambulanser kallades till platsen för att ta hand om de i familjen som kan ha fått rökskador. Tre personer har fört till sjukhus. En av de drabbade är ett barn.
Lägenheten ligger på första våningen och familjen som bor i lägenheten kunde evakueras via balkongen.
Efter det gick rökdykare med slangledning in via balkongen och släckte brand i lägenhetens kök. Branden i köket har varit omfattande och skadeläget för de drabbade är okänt.
- Enligt informationen jag har från räddningstjänsten så var de klara strax efter 04. Det finns ingen misstanke om brott i nuläget, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl hos polisen.
Under släckningsarbetet satte annan brandpersonal trapphuset under övertryck med en rökfläkt för att minimera rökskador i andra lägenheter i trapphuset.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen