Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppgifter: Fyra vill bli Liberalernas nya ledare

Sammanlagt fyra personer kandiderar till partiledarposten för Liberalerna i och med att Jan Björklund avgår, uppger källor till Expressen. Partiets gruppledare Christer Nylander vill varken bekräfta eller dementera uppgiften.

Liberalernas gruppledare i riksdagen, Christer Nylander. Arkivbild.Bild: Henrik Montgomery/TT
De två nya personer som ställer upp är Christer Nylander samt den ekonomiskpolitiske talespersonen Johan Pehrson, skriver tidningen.
Nylander vill inte svara före EU-valet på söndag på frågan om han kandiderar.
”Jag har fullt fokus på att kampanja denna vecka för att Liberalerna ska nå framgång i söndagens val. Frågor om vem ska leda partiet tycker jag får vänta till efter EP-valet”, skriver han i ett sms till TT.
Det är redan känt att den tidigare integrationsministern Nyamko Sabuni ställer upp i valet till partiledare. Det har även förekommit uppgifter i medierna om att Erik Ullenhag, som också varit integrationsminister och i dag är ambassadör i Jordanien, kandiderar. Men Ullenhag vill varken bekräfta eller dementera uppgiften före EU-valet.
Den 28 maj kommer valberedningen att presentera vilka kandidater som ska få åka på en presentationsturné i landet i början av juni. Liberalernas nya ledare utses sedan vid ett extra landsmöte i Stockholm den 28 juni.
Gå till toppen