Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Äldsta skivbutiken bojkottar Morrissey

Morrisseys musik kommer inte längre att säljas av världens äldsta skivbutik. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
Världens äldsta skivbutik, Spillers Records i Wales, har beslutat att inte längre sälja Morrisseys skivor. Butikens ägare Ashli Todd bestämde sig för att sluta stötta artisten efter att Morrissey uppmärksammats för ett flertal politiska uttalanden de senaste åren, samt för att han nyligen burit en pin från det högerextrema partiet For Britain under ett framträdande i amerikansk tv.
– Jag är ledsen, men inte förvånad, att Spillers numera inte kan saluföra Morrisseys skivor. Jag önskar bara att jag hade gjort det här tidigare, säger Todd till The Guardian.
Spillers Records grundades 1894 i Cardiff och anses vara världens äldsta skivbutik.
Partiledaren för For Britain, Anne Marie Waters, tackade tidigare i veckan Morrissey för att ha burit partiets märke och säger att hon hoppas få till ett möte i framtiden. For Britain är ett parti bestående av utbrytare från EU-kritiska Ukip, som man lämnade efter att ledaren Nigel Farage beskrivit Waters och hennes anhängare som ”nazister och rasister”.
Morrisseys nya album ”California son” släpps den 24 maj.
Gå till toppen