Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Läsartext: Apoteket inte vilket konkursföretag som helst

Det som just nu känns viktigt, angeläget och värdigt tycks mig vara att omvandla det oersättliga apoteket Svanen till ett museum med guidade turer, skriver Mireille Södergård.Bild: Annika Henning
Utmärkt, (tragiskt-)humoristiskt skrivet av Eskil Fagerström om Apoteket Svanen och Lund i övrigt. Jag måste applådera! Jag har bott i Lund sedan 1963 och sett med stor sorg i hjärtat hur vår vackra medeltida stad har förvandlats till en blivande öken - utan att för den delen vara emot utvecklingen.
Butik efter butik står tom. Frisörsalonger, matställen - trevliga i sig - har tagit över, men en levande stad är mer än så. Det som just nu känns viktigt, angeläget och värdigt tycks mig vara att omvandla det oersättliga apoteket Svanen till ett museum med guidade turer, så som är fallet idag för Tegnérmuseet. En över 300 år gammal kulturskatt kan inte behandlas som vilket konkursföretag som helst.
Lund är en kulturstad och bör hantera med respekt, stolthet och vördnad det som hör till dess historia. Se till att det blir så.

Mireille Södergård

Ett av de många hjärtan som brinner för ett värdigt Lund
Gå till toppen