Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lammsafari vann pris som årets bästa initiativ

På onsdagen samlades ett hundratal gäster på Svedalas näringslivskväll. Det blev möten, mat, mingel – och prisutdelning till företagare som fått kommunen att lyfta under det senaste året.

Ekholmens gård prisades som Årets initiativtagare. Sydsvenskan följer under hela 2019 Pia-Maria och Jörgen Rasmusson i arbetet på Eksholmens gård i en serie "Året på gården".Bild: Hussein El-Alawi
Och pristagarna blev:
Årets initiativtagare: Jörgen och Pia-Maria Rasmusson på Eksholmens gård, för att man genom sin välbesökta lammsafari bidrar till att locka fler turister till Svedala.
Årets framåtblickare: Familjen Emam, som genom sin satsning på Bara Apotek visat att det går att växa och utveckla nya företag även på mindre orter.
Årets företagare: Peter Lantner på Prima Food Group Sweden, upphovsmannen bakom produkten Tropic Snacks.
Kvällen arrangerades av Företagarna Svedala och Svedala kommun.
Fakta

Vi följer året på Eksholmens gård

Med ungefär en månads mellanrum under 2019 följer Sydsvenskan livet och arbetet på Eksholmens gård strax öster om Holmeja.

Här driver Jörgen och Piamaria Rasmusson fårskötsel, odling av foderväxter, gårdsbutik och övernattningsverksamhet.

Under vintern finns drygt 420 får på gården. Efter lamningen ökar antalet till över drygt 1200.

Gå till toppen