Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Myndighet väntar fortfarande på Boeing

Det kan komma att dröja innan flygtillverkaren Boeings 737 Max 8 tillåts lyfta igen.

När Boeings 737 Max 8-serie tillåts flyga igen är fortfarande oklart. Arkivbild.Bild: Elaine Thompson/AP/TT
USA:s flygsäkerhetsmyndighet FAA säger att man ännu inte tagit emot den uppdatering som eliminera ett fel som misstänks ligga bakom två stora flygolyckor.
– Vi väntar fortfarande på att mjukvaran formellt ska skickas in för godkännande. Det får ta så lång tid det tar för att få det rätt, säger FAA:s tillförordnade chef Dan Elwell, och tillägger att ärendet dragit ut på tiden då myndigheten skickat kompletteringsfrågor till Boeing om uppdateringen.
737 Max 8-plan var på kort tid inblandade i två flygkrascher, i Asien och Afrika, där sammanlagt nästan 350 personer omkom. Flera flygbolag och privatpersoner har sedan dess stämt Boeing, och även FAA:s anseende har fått sig en törn efter uppgifter om att Boeing i princip självt kunnat certifiera delar av 737 Max-serien.
I dag samlas representanter från 57 flygsäkerhetsmyndigheter och -organisationer från 33 länder för ett möte i Texas, där säkerheten står på agendan.
Gå till toppen