Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

PSG-basen korruptionsanklagad inför VM

Paris SG:s ordförande Nasser Al-Khelaifi. Arkivbild.Bild: Fabio Frustaci/AP/TT
Ordföranden i fotbollsklubben Paris Saint-Germain, qatariern Nasser Al-Khelaifi, anklagas för korruption i samband med Dohas ansökningar om att arrangera friidrotts-VM 2017 och 2019, uppger juridiska källor.
Franska åklagarna har granskat två betalningar på sammanlagt 3,5 miljoner dollar (motsvarande 33,7 miljoner kronor) av ett företag, som ägs av Nasser Al-Khelaifi och hans bror Khalid, till ett PR-företag i sportbranschen som ägs av Papa Massata Diack. Han är son till den förre ordföranden i Internationella friidrottsförbundet, Lamine Diack. Både far och son Diack är sedan tidigare anklagade för att ha tagit emot mutor för att hjälpa till att dölja rysk friidrottsdopning.
Al-Khelaifi, som leder det qatariska tv-bolaget BeIn, har stått under utredning sedan i mars tillsammans med en annan person från BeIn.
Qatar fick inte VM 2017, det tilldelades London, däremot årets VM som går i höst.
Den franska utredningen undersöker också omständigheterna när Rio de Janeiro fick OS 2016 och Tokyo OS 2020.
Gå till toppen