Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Psykolog slog larm – berättade om våldtäkt mot flicka

En 23-årig man döms för våldtäkt mot en tonårsflicka. Polisutredningen inleddes först sedan flickans psykolog berättat för föräldrar och socialtjänst om vad flickan utsatts för.

”Det som hänt var en förälders värsta mardröm”. Så förklarade flickan själv varför hon inte vågat berätta för föräldrarna vad som hänt. Men hon accepterade att psykologen hon gick till var tvungen att bryta sin tystnadsplikt, och enligt lag var tvungen att anmäla händelsen till socialtjänsten.
En vecka efter våldtäkten kunde därför polisutredningen starta. Tack vare vittnen och mobilbilder döms nu en 23-årig man till två års fängelse för våldtäkt.
Våldtäkten skedde i februari. Flickan skulle till en kompis efter skolan, men följde istället tillsammans med kompisar med hem till någon helt annan.
Sällskapet drack alkohol och flickan mådde dåligt. 23-åringen hjälpte till att ta hand om henne, men senare på kvällen när hon försökte sova genomförde han istället ett samlag mot hennes vilja.
Flickan beskriver att hon först inte gjorde motstånd utan bara låg helt stilla. Senare sa hon att hon inte ville och försökte putta bort mannen, men klarade det inte.
Det var nu flickans kompis hörde gråt och såg till att våldtäkten avbröts.
Mannen nekade först till att någon alls varit hemma hos honom, men fick ändra sig då det fanns mobilbilder från kvällen. Han nekar dock helt till att ha utfört någon sexuell handling.
Flickans vänner har vittnat om hur hur ledsen hon var, både under kvällen och veckan efter, och att hon sagt att hon inte ville, och att hon trodde att hon blivit våldtagen.
Mannen är tidigare ostraffad och döms till minimistraffet för våldtäkt av normalgraden – två års fängelse.
Gå till toppen