Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Skånska kockstjärnor klara för Årets Kock

Flera av Skånes mest meriterade kockar är kvalificerade till Årets Kock 2019. Marie Skogström, Daniel Müllern och Alexander Sjögren är tre av sju skånska kockar som finns bland de 24 kvalificerade.

Alexander Sjögren, Marie Skogström och Daniel Müllern.Bild: Lars Brundin och Adam Ihse.
Det blir ett högkvalitativt startfält när Årets Kock, det vill säga SM i professionell matlagning, ska avgöras i år. Den anonymt inskickade tävlingsbidragen har bedömts av en jury och nu är det klart vilka 24 kockar som den 12–13 juni ska göra upp om åtta finalplatser i Stockholm den 12–13 september.
Av 24 kockar är sju av dem från Skåne. Där hittar vi:
* Alexander Sjögren, som 2016–2017 representerade Sverige i Bocuse d’Or, och efter det startade restaurangen Mutantur vid Fersens väg i Malmö.
* Marie Skogström, som vunnit ”Dessertmästarna” i Kanal 5 och tävlat i ”Kockarnas kamp”. Hon deltog även förra året i Årets Kock, men åkte då ut i kvalificeringstävlingen.
* Daniel Müllern, som varit i Årets Kock-final två gånger, vunnit ”Köksmästarna” i Kanal 5 och som nyligen lämnade jobbet som köksmästare på White Guide-hyllade Villa Strandvägen i Ystad för ett jobb på Unilever.
* Adam Källman på Kitchen & Table på Malmö Live. Har tidigare varit köksmästare på Cirkus i Malmö och vunnit OS-silver i matlagnings-OS.
* Björn Glans på Grand Hotel i Lund, som även tävlade i Årets Kock förra året.
* Joakim Kjaerkner på Brasserie du Sud i Ystad
* Mikael Feuk på Gastro Gaspari i Flyinge och som vunnit OS-guld i matlagning med kocklaget Skåne Kulinar.
– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet. Det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger juryns ordförande Stefan Karlsson i ett pressmeddelande.
Håll koll på den skånska krogscenen – följ Dygnet Runt på Facebook
Gå till toppen