Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dömd för brutalt rån i Klagshamn fritagen av ungdomsgäng

En av tonåringarna som dömdes för det brutala rånet i Klagshamn i vintras har blivit fritagen. Ett ungdomsgäng väntade på honom när han fördes ut från en LVU-förhandling. I sin jakt på rymlingen stoppade polisen tågtrafiken på Malmö C.

Totalt sex pojkar dömdes för det grova rånet i Klagshamn, där offret var nära att dö av sina skador. En sjunde misstänkt är fortfarande på fri fot.Bild: Patrick Persson
Det rör sig om en 16-årig pojke som nyligen dömdes för det brutala rånet på en förskolegård i Klagshamn i vintras.
Läs också Sex pojkar döms för det grova rånet i Klagshamn
Pojken straffades med åtta månaders sluten ungdomsvård – en dom han överklagat genom sin advokat.
Anledningen till att han befann sig på förvaltningsrätten under fredagen var en förhandling om att han skulle bli omhändertagen enligt LVU, lagen om vård av unga.
16-åringen är inte häktad, men omhändertagen efter interimistiskt beslut av socialtjänsten.
Han kördes till domstolen av kriminalvårdens transporttjänst. Efter förhandlingen skulle han föras till en bil för transport tillbaka till det institutionsboende där han är placerad.
Men utanför förvaltningsrätten på Kalendegatan väntade ett ungdomsgäng, enligt Fredrik Löndahl, chefsrådman på förvaltningsrätten.
Med deras hjälp lyckades 16-åringen fly från kriminalvårdarna.
– De har agerat så att han har blivit fritagen, säger Fredrik Löndahl.
Polisen söker nu efter 16-åringen.
– Vi letar efter honom på alla möjliga sätt genom att prata med folk och kolla av övervakningskameror, säger Filip Annas, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Enligt Anders Christensen, sektionschef på Kriminalvårdens transportenheten, får personalen på plats nu krisstöd.
– Men vad jag förstått så har det inte rört sig om någon våldsam situation, säger han.
Gå till toppen