Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nekades inträde på krogen – slog vakt i ansiktet

Ordningsvakten på utestället i Malmö nekade 48-åringen från Kävlinge inträde – men sedan kom han tillbaka och slog vakten i ansiktet. Nu döms han för våld mot tjänsteman. Han får villkorlig dom.

ARKIVBILD.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Händelsen inträffade på en krog i centrala Malmö i oktober 2017. Mannen, som är hemmahörande i Kävlinge kommun, bedömdes den här kvällen så pass alkoholpåverkad att vakterna inte ville släppa in honom. Han avvisades av ordningsvakten som stod i entrén.
Mannen höll inte med ordningsvakten men lämnade kön. En kort stund senare kom 48-åringen dock tillbaka och slog vakten i ansiktet. Enligt vakten kom slaget snett bakifrån och träffade på hakan. Hans kollega, som blev vittne till händelsen, har uppgett att näven var knuten. Vakten fick smärta i käken som varade ett par dagar efteråt, berättade han för rätten.
48-åringen erkänner att han var irriterad på vakten och svingade mot honom, men hävdar att han inte hade för avsikt att ”golva” vakten och förnekar att det rörde sig om ett knytnävsslag. Han minns inte var han träffade.
Enligt Malmö tingsrätt har mannen gjort sig skyldig till våld mot tjänsteman och straffvärdet är en månads fängelse. Han är tidigare ostraffad och det finns ingen anledning att tro att han ska upprepa brottsligheten, skriver tingsrätten.
Han får därför villkorlig dom och påföljden blir 50 timmars samhällstjänst. Han ska betala 5 000 kronor i skadestånd till ordningsvakten.
Gå till toppen