Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbkoll på nattens nyheter

Dubbla röster i EU för vissa, premiär för homoäktenskap i Taiwan, svensk birdie-bonanza – och varför är Sharon Tate så tyst?

Sverige

Går inte att kontrollera dubbla EU-röster

Det finns inget tvång att upplysa svenska myndigheter om man är medborgare i flera länder, och EU-länderna har inte heller något informationsutbyte om vem som röstar.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Personer med medborgarskap i flera EU-länder kan i praktiken rösta flera gånger i EU-valet.
Läs också Går inte att kontrollera dubbla EU-röster
Världen

Premiär i regionen: Homoäktenskap i Taiwan

Aktivister jublade utanför Taiwans parlament i förra veckan, sedan det röstat för att legalisera samkönade äktenskap.Bild: Chiang Ying-Ying/AP/TT
Fredagen är historisk för homosexuella i Taiwan och denna del av världen i stort. Sedan grönt ljus i form av en lag kommit ville många samkönade par gifta sig på premiärdagen.
Läs också Premiär i regionen: Homoäktenskap i Taiwan
Sport

Nordqvist i ledning efter birdie-bonanza

Anna Nordqvist.Bild: JASON CAIRNDUFF
Efter bland annat fyra birdies på raken har Anna Nordqvist tagit ledningen i LPGA-tävlingen i Williamsburg, Virginia. Med -6 delar hon förstaplatsen med Bronte Law (England) och Jennifer Song (USA).
Läs också Nordqvist i ledning efter birdie-bonanza
Kultur

Tarantino förklarar Sharon Tates tystnad

Leonardo DiCaprio, Margot Robbie och Brad Pitt spelar huvudrollerna i Quentin Tarantinos "Once upon a time in Hollywood". Arkivbild.Bild: Vianney Le Caer/AP/TT
När regissören under tisdagen mötte pressen tillsammans med skådespelarna Margot Robbie, Brad Pitt och Leonardo DiCaprio fick han frågor om varför Margot Robbie, som spelar Sharon Tate i hans senaste film ”Once upon a time in Hollywood”, har så få repliker.
Gå till toppen