Annons

Annons

Annons

Hockeyallsvenskan 2019/2020

Veteranen drabbad av Panternkrisen: ”Tufft – jag har tre barn”

Hockeyforwarden Nicklas Jadeland är drabbad av Panterns ekonomiska kris.

– Klart att det är jobbigt att inte få betalt. Det är tufft. Jag har tre barn, säger 33-åringen.

Text

Panterns Nicklas Jadeland.

Bild: PETTER ARVIDSON

Annons

Lagkaptenen Nicklas Jadeland tecknade ett nytt tvåårskontrakt med Pantern redan i mars. Ett par månader innan krisen var ett faktum. Den siste maj måste Pantern ha dragit in 7,5 miljoner kronor för att lösa den här krisen. Det är grundförutsättningen om Malmöklubben ska ha chansen att behålla elitlicensen och fortsätta i Hockeyallsvenskan.

Nicklas Jadeland – med ett långt förflutet i Malmö Redhawks – sitter stilla i båten.

Annons

Annons

– Jag avvaktar och ser vad som händer med Pantern. Klubben har ett par dagar på sig. Men jag har fullt förtroende för att Peter Nilsson [ordföranden] löser det. Jag måste försöka vara positiv och träna på. Samtidigt måste jag kolla på alla alternativ. Det finns några grejer att ta ställning till. Några lag utomlands, säger Nicklas Jadeland.

Om Pantern fortsätter i Hockeyallsvenskan ser Nicklas Jadeland ut att bli kvar.

– Då har jag kontrakt. Mitt nya kontrakt började gälla 1 maj. Men jag har gått miste om en lön och hoppas att lönen i maj kommer, säger Nicklas Jadeland.

Under rådande situation har Pantern gett spelarna friheten att lämna. Många har redan stuckit. Om klubben får fortsätta i Hockeyallsvenskan blir det med en betydligt billigare trupp.

– Det blir tufft att få ihop ett nytt lag, men då kan jag göra mitt genom att stanna. Sedan finns det alltid spelare som inte har kontrakt. Det går få ihop ett slagkraftigt lag ändå, säger Nicklas Jadeland.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan