Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Borgebyspelare huvudskadad i förlustmatch

När matchen väl var slut hade klockan tickat långt över 90 minuter och det stod 1–3 på resultattavlan efter att AIK avgjort matchen i första halvlek mot Borgeby. Men det betydde mindre för hemmaspelarna, som fått se sin lagkamrat Ida Lyberg åka iväg i ambulans en bit in i andra halvlek med huvudskada efter en krock som tog mycket illa.

– Hon tappade känseln i armar och händer, det var läskigt. Vi vet ännu inte vad undersökningarna säger. Men det är klart att den händelsen överskuggar förlusten, konstaterade Borgebys tränare Patrik Persson.
Själva matchen var dock avgjord innan avbrottet. Hemmalaget var inte alls med i första halvlek utan lät AIK göra litegrann som man ville. AIK:s ledningsmål kom i den 18:e minuten och sedan föll övriga i jämn takt innan halvtid. 0–3 – och redan avgjort.
– Vi är fortfarande lite unga i dessa sammanhang, mentalt har vi inte riktigt greppat vad som krävs. Vi var inte beredda att göra jobbet idag och det fick effekt direkt, menade Patrik Persson.
Mathilda Holmberg gjorde Borgebys tröstmål knappt tio minuter efter att matchen kommit igång igen efter Ida Lybergs skada, men hemmalaget var aldrig nära att hota AIK, som lugnt kunde spela på sin ledning.
– Vi har haft tre bra matcher senaste omgångarna men idag var vi inte närvarande, konstaterade Patrik Persson.
Gå till toppen