Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fyra dagar festival med hinder

Lommafesten brakade igång på riktigt med ett blött och sandigt hinderlopp längs Lomma strand.

Redan vid första hindret ska deltagarna i Lommaloppet kasta sig ner på marken och kravla i den kalla sanden. Sedan har de 20 hinder och tre kilometer tung terränglöpning kvar innan de är framme vid målet.
Direkt efter start ska de 380 deltagarna i Lommaloppet kasta sig ner och kravla i den kalla sanden. Sedan har de 20 hinder och tre kilometer hinderlöpning kvar innan de går i mål.Bild: Dan Ivarsson
– Är det verkligen sant att vi ska ut i havet? flämtar en tjej som är utklädd till potatis när hon kommer fram till andra hindret.
Läs också Lommaloppet är tillbaka – tuffare än nånsin
Och jodå: de 380 deltagarna ska inte bara klättra över höga plank, kånka runt på stockar och släpa bildäck över stranden. De måste också plaska ut en sväng i Lommabukten.
Den fyra dagar långa Lommafesten startade redan i torsdags kväll. Men startskottet för Lommaloppet innebär också att helgens riktigt stora festival med bland annat loppis, hoppborgar, sambatåg och flyguppvisning drar igång.
Potatisen gör segertecken redan efter 17 av 21 hinder. Bakom henne kommer Marcus Berglund och Matilda Bertilsson – blöta om fötterna eftersom de just har sprungit en runda ut i Lommabukten.Bild: Dan Ivarsson
– Jag åkte jättemycket karuseller i går kväll! Nu efter tävlingen tänker jag gå ner till tivolit och åka ännu fler karuseller, säger Lily Berglund, 9 år, efter att hon har kommit i mål tillsammans med lillebror Harry Berglund och pappa Daniel Larsson.
Läs också Hinderlopp, loppis, flygshow och prisutdelning – späckad Lommahelg
– Det var kul att springa. Och alla hindren var roliga. Men alltså: det var väldigt kallt i vattnet, säger Lily Berglund.
Harry Berglund, 7 år och Lily Berglund, 9 år, sprang Lommaloppet tillsammans med pappa Daniel Larsson, 39 år. Lillebror Henry Berglund, 5 år, kunde inte delta – men fick medalj ändå.Bild: Dan Ivarsson
Lommaloppet arrangeras av Friskis & Svettis tillsammans med Rotary i Lomma-Bjärred. Vinsten från sponsorer och deltagaravgifter ska gå till olika välgörenhetsprojekt i kommunen.
– Det var väldigt roligt att springa! Det jobbigaste var sista biten längs stranden. Det är riktigt tungt att springa i sand, säger Caroline Båghammar, som står och pustar efter målgången.
– Det var härligt att springa ute i naturen. Men ute i vattnet var det riktigt kallt! säger Emma Katra.
Gå till toppen