Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugauers vinnare både bäst och snyggast

Norton Commander är inte bara bäst, han är vackrast också.
– Underbart snygg och otroligt bra, kommenterade Jägersrotränaren Conrad Lugauer efter finalvinsten på Solvalla.

Norton Commander har inte riktigt fungerat vid längre resor tidigare, men nu var det inte minsta problem, lite "safty driving" runt första kurvan och sedan en forcering till ledningen.
– Han är fortfarande en liten baby bakom hästar, men när vi kunde köra till ledningen så blev det väldigt bra.
In på upploppet ryckte Conrad Lugauer undan och Norton Commander öppnade upp flera längder till konkurrenterna, så många längder att Lugauer kunde göra en segergest i god tid innan mål.
– Det är en otrolig känsla att få vinna här under Elitloppshelgen, jag får gåshud varje gång, sa Lugauer sedan han tagit emot publikens hyllningar.
Lördagens huvudlopp Sweden Cup slutade med en skrällseger för Queer Fish och Ulf Eriksson efter en vass avslutning.
– Jag satt invändigt i sista sväng och hoppades på en lucka så vi skulle få med oss lite pengar, men jösses vad han bet i över upploppet, sa Ulf Eriksson som normalt håller till på Bollnästravet.
10–årige Queer Fish ägs och tränas av amatören Magnus Träff som var så tagen efter vinsten att han knappt fick fram ett ord. Och för Ulf Eriksson var det seger första gången han fick köra Sweden Cup. Och nu ska han också köra Elitloppet för första gången...
I försöker till Sweden Cup vann Adrian Kolgjini med stallets Dante Boko, men i finalen var han inte lika bra utan var tidigt slagen.
Och ungefär samtidigt som Finland kvalificerade sig till final i hockey–VM vann Olli Koivunen storloppet Harper Hanovers med skrällen Eelis – tränad av Timo Nurmos.
Gå till toppen