Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Skyttekungen hittade rätt direkt i Malmöderbyt

Skyttekungens målsinne går hem i alla divisioner. Olympicanfallaren Filip Bohman fick fira seger och första målet i Malmöderbyt mot Prespa Birlik.
– Skönt att få det göra det första målet, sa han.

Olympics Henrik Norrby jublar efter sitt drömmål i derbyt.Bild: AVDO BILKANOVIC
Olympics nye anfallare Filip Bohman är närmast en målgaranti för sitt lag. Det var därför som Malmölaget plockade in honom från Skurup i division 5 för ett par veckor sedan. Då hade han prickat in tolv mål på fem matcher och ryktet om hans målsinne hade även nått de högre serierna.
I sin nya klubb har målskytten hittat rätt omgående.
– I dag tycker jag att han spelar smartare och smartare ju längre matchen går. Hans mål bär en touch av en klassiskt måltjuv där han avslutar med en tåfjutt i bortre, beskrev Olympictränaren Anders Grimberg målskytten sedan hans lag vunnit derbyt och skaffat sig ordentlig toppkänning i division 2-tabellen.
Även om segern i Malmöderbyt inte var bergsäker så var den mycket välförtjänt. Hemmalaget skaffade sig en ledning med 2–1 i första halvlek, men efter en svag öppning i andra släpptes Prespa i matchen. Men efter 2-2-kvitteringen kopplade Olympic ett nytt grepp om handlingen. Henrik Norrbys 3–2 var en projektil från distans medan Filip Bohmans 4–2 var måltjuvseffektivt.
– Det var en skön seger. Jag tycker själv att jag svarade för en insats med mycket kämpavilja och sedan blev det ett mål också, sa 22-årige Filip Bohamn.
Olympics Filip Bohman blev målskytt i Malmöderbyt.Bild: AVDO BILKANOVIC
Ett mål där han bröt sig loss från försvararen och placerade den bredvid en utrusande målvakt.
Han använde en enkel och funktionell teknik och tog oftast den rakaste vägen till målet. Mot Prespa blev det inte så många avslutstillfällen, men när det slutligen dök upp för nyförvärvet gav det utdelning.
För två veckor sedan anslöt han till Olympic. Förra helgen gjorde han ett inhopp och stod för en assist. På lördagen startade han och blev målskytt för första gången i den nya klubben.
Förra säsongen spelade han med Skurup i division 6 och gjorde 30 mål. I år hann han med 12 mål på fem matcher i division 5 innan Olympic värvade honom.
– Jag hade sagt att det skulle bli min sista säsong i Skurup innan jag testade något annat, men sedan dök den här möjligheten upp. Jag ångrar mig inte men det är inte lätt att lämna spelare som jag spelat med sedan jag var sju år gammal. Vi hade en stark sammanhållning. Det har känts bra här sedan jag kom hit och nu får vi se vad som händer, sa han efter sitt första mål och första derbysegern i Malmö.
Olympics Sadmir Zekovic och Press Birliks Gani Bunjaku under en av många dueller under Malmöderbyt.Bild: AVDO BILKANOVIC
Fakta

Så var matchen

Division 2 Västra Götaland

BK Olympic–Prespa Birlik 4–2 (2–1)

Målen: 1–0 Aron Nouicer (2), 1–1 Emin Karaman (22), 2-1 Rassa Rahmani (38), 2–2 Omar Khattab (48), 3–2 Henrik Norrby (61), 4–2 Filip Bohman (65)

Publik: 327.

Matchen 3

Det var 90 händelserika minuter på Lindängen där Olympic ägde det mesta av spelet och inledningsvis fick utdelning på chanser som egentligen inte var några 100-procentiga målchanser. Prespa var farliga i sina kontringar och gjorde två mål efter snabba omställningar. Bortalaget hade också en boll i ribban och en klockren stolpträff. När det sedan skulle avgöras syntes det vilket lag som kom till derbyt med med- respektive motgång.

Inramningen 2

Strax över tre hundra hade hittat till den lummiga Lindängens idrottsplats och såg till att hålla igång en småputtrig stämning. Största jublet kom inte oväntat efter Henrik Norrbys 3–2-mål, som också var eftermiddagens vackraste. En ensam bengal i inledningen av matchen gjorde varken till eller från för stämningen.

Matchens lirare

Olympics 20-årige mittfältare Henrik Norrby svarade för en stark arbetsinsats på innermittfältet, men det är inte det som hemmapubliken kommer minnas från lördagens eftermiddag. Det är en sträckt vrist i den 61:a minuten som kommer att ha etsat sig fast i minnet. Han tajmade en undanrensad boll perfekt och Zakaria Abdulrazek i Prespamålet var som paralyserad.

Gå till toppen