Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisman i Lund hotade att döda sin exfru

Åtalas för två fall av olaga hot hot mot kvinnan och hennes nya man efter skilsmässa.

Polismannen, som arbetat i Lund ett tiotal år, och hans fru skilde sig i början av 2017.
Efter skilsmässan vidtog en period, där polismannen regelbundet skrev meddelanden till ex-hustrun på en chatapp.
I meddelandena uppehöll sig polismannen ständigt vid sin ex-frus eventuella kontakter med andra män. Hon kallades otaliga gånger för ”smutsig hora” och liknande tillmälen, framgår det av utredningen.
När kvinnan under hösten 2017 träffat en ny man fick meddelandena en hotfull karaktär.
Bland annat skrev han i september att ”Händer det någonting mina barn så skiter jag i alla regler jag lovar att om barnen skadas på grund av män som du träffar så kommer jag att slakta er båda med mina bara händer".
Han var också upptagen av att ex-hustrun, enligt honom, nätdejtade andra män, och skrev bland annat ”Jag längtar till den dagen en man från nätet misshandlar dig. Och utsätter dig för det du förtjänar."
Den misstänkte polismannen erkänner att han skrivit de hotfulla meddelandena, men uppger i förhör att han mådde psykiskt mycket dåligt under perioden.
Han förnekar brott och säger att han inte hade något uppsåt att hota, eller att ex-frun skulle bli rädd.
En person som fälls för olaga hos döms till böter eller fängelse i högst ett år.
Under 2018 miste åtta polisanställda jobbet efter beslut i Polismyndighetens personalansvarsnämnd.
De hade bland annat dömts för bidragsbrott, misshandel, vållande till kroppsskada, dataintrång och försök till köp av sexuell tjänst.
Gå till toppen