Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rolfö stod över: ”Har haft mycket problem”

Bundesligastjärnan Fridolina Rolfö kan bli en nyckelspelare för Sverige i fotbolls-VM. Men hennes skadeproblematik är välkänd, och på lördagen stod hon över landslagets träning.
– Ser man på min historik så har jag haft mycket problem och då kikar vi på vad som är bäst för mig för tillfället, säger Rolfö.

Damlandslagets Fridolina Rolfö avstod träningen på det VM-förberedande lägret i Båstad.Bild: Anders Andersson / TT
Rolfö kände sig trött i musklerna och valde därför bort träning med resten av laget för att i stället köra ett individuellt bassäng- och gympass på hotellet.
Baserat på hur det har sett ut de senaste åren är det lätt att bli orolig för 25-åringens VM-start.
Rolfö, som lämnar Bayern München för Wolfsburg inför nästa säsong, har missat många landskamper de senaste åren, ibland på grund av sjukdom men oftast på grund av skador eller skadekänningar. Både hon och det svenska läkarteamet är fullt medvetna om detta, och därför får hon också specialbehandling.
– Med tanke på hennes historik är vi extra försiktiga och har jobbat väldigt individuellt med henne. Vi tar det dag för dag och veckovis. Det är rapporter, diskussioner och samtal både med fysteamet, tränarna och henne, och jag är positiv. Det är ingenting som oroar mig just nu i alla fall, säger landslagsläkaren Ali Kad.
Rolfö är en tänkt nyckelspelare i landslaget när hon är skadefri, och har haft en stark vårsäsong i Bayern München. Att hon har varit hel under slutet av säsongen gör henne också optimistisk inför VM, trots lördagens besked.
– Jag känner mig ändå lugn i och med att vi har det här lägret, det kommer nog att bli jättebra, säger Fridolina Rolfö.
– Det handlar nog om ett slitage efter en lång säsong. Jag har mått otroligt bra under en längre tid och har varit jätteglad för det. Nu behöver vi bara var smarta och få det att fortsätta kännas lika bra som tidigare.
Fakta

Rolfös missade landskamper

Här är några av Fridolina Rolfös missade landskamper de senaste åren:

Österrike borta, 9 april 2019: Besvär med vaden.

Algarve Cup 25 februari–6 mars 2019: Problem med låret.

Sydafrika borta, 17 och 22 januari 2019: Muskelskada i låret.

Italien borta, 9 oktober 2018: Lårskada.

Norge hemma, 4 oktober 2018: Lårskada.

Danmark borta, 4 september 2018, VM-kval: Bristning i låret.

Ukraina hemma, 30 augusti 2018, VM-kval: Bristning i låret.

Ungern borta, 5 april 2018, VM-kval: Sjukdom.

Sydafrika borta, 21 januari 2018: Muskelbristning i vaden.

Frankrike borta, 27 november 2017: Muskelbristning i vaden.

Gå till toppen