Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stort intresse för nytt forum i Lund för transpersoner och närstående

Klänning eller kostym? Studentlivets festligheter i Lund utgör en utmaning för många med en könsidentitet bortom den traditionella.
Intresset är stort för den nystartade lokalgruppen Transammans. På möten för transpersoner och närstående är starka känslor närvarande.

Edwin Fondén, hans partner Jonas Johannesson och Emelie Winberg är glada över gemenskapen i Transammans. Här diskuteras allt från relationer och hormoner till religion och smink.Bild: Patrick Persson
Edwin Fondén, 25 år och hans partner Jonas Johannesson, 29, bakade kakor i sista minuten och var därför lite sena till Transammans första träff i mars i år. De hade tagit initiativet till att starta en lokalgrupp och förväntade sig någon enstaka besökare. Förvånade mötte de en stor samling människor utanför mötesadressen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen