Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Till VM med stärkt självförtroende: ”Det här vi längtat efter”

Cupmästare, serieledare i damallsvenskan och nu väntar VM i Frankrike – landslagsmittfältaren Elin Rubensson har all anledning att njuta av fotbollstillvaron.
– Klart att det känns väldigt skönt att åka hit med det i ryggen, säger hon.

Elin Rubensson har fått en självklar roll som central mittfältare i Peter Gerhardssons landslag.Bild: SIMON HASTEGÅRD
Uppslutningen var nästan total när VM-truppen på fredagseftermiddagen avverkade det första träningspasset på ett regnigt och kulet Örebäcksvallen i Båstad. Bara Nilla Fischer saknades och det var inte värre än en lättare förkylning som gjorde att hon stannade kvar på hotellet.
Elin Rubensson körde för fullt efter att ha rundat av vårsäsongen med 3–0 mot LB07 hemma på Valhalla ip i söndags, vilket innebär att obesegrade Göteborg toppar tabellen inför VM-uppehållet.
– Vi har haft en jättebra vår och spelat väldigt fin fotboll också, vi gjorde det vi satt som mål. Man är ju i matchform, vilket är positivt, säger hon.
– Typisk första träning annars, kul att träffa alla och kul med lite folk som kommer och tittar. Det är det här vi har längtat efter, det känns väldigt laddat i gruppen.
Den 26-åriga skånskan från Marieholm lämnade FC Rosengård för Göteborg 2015 och har vuxit med uppgiften sedan dess både i klubblaget och landslaget. Den 1 maj kom första titeln med Göteborg när Elin Rubensson avgjorde cupfinalen mot Kristianstad med ett straffmål på stopptid.
– Jag kommer hit med bra självförtroende. Det känns som jag tagit med mig det från förra året, så det känns tryggt inför ett mästerskap, säger hon.
– Vi är ett bra lag, det har vi visat många gånger under säsongen. Det gäller bara att få ihop det nu och slipa på de sista detaljerna.
Gå till toppen