Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Favoriten tappade tid efter krasch i Girot

Primoz Roglic kraschade på den 15:e etappen och tappade tid gentemot konkurrenterna. Arkivbild.Bild: Alessandro Di Meo/Ansa/AP/TT
Italienaren Dario Cataldo vann den 15:e etappen i Giro d'Italia efter en spurtsprid, men den verkligen dramatiken tilldrog sig längre ner i fältet.
Favoriten Primoz Roglic kraschade i en utförslöpa och tappade tid mot sina konkurrenter om segern. Slovenen Roglic körde in i en sidobarriär efter att ha kommit för snävt in i en kurva och förlorade tid medan han tvingades byta cykel med en stallkamrat.
Totalledaren Richard Carapaz, Ecuador, fanns däremot med i en grupp som bröt sig loss från klungan och kom i mål bara 11 sekunder efter Cataldo. Carapaz, som tog över den rosa ledartröjan på lördagen med sju sekunder marginal, kunde därmed utöka sin ledning till Roglic till 47 sekunder inför den sista veckans cykling.
Giro d'Italia går i mål nästa helg. Cykelklassikern avslutas med ett tempolopp i Verona.
Gå till toppen