Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen ny sand till stranden i Barsebäckshamn

Politikerna i kommunstyrelsen hörsammar inte en medborgarnas förslag om att fylla på stranden vid Barsebäckshamn med ny sand.

Stranden vid Koggavägen i Barsebäckshamn förstärktes efter erosion för ett par år sedan. ”Sedan dess har stranden inte varit sig lik”, skriver en kommuninvånare som önskar sandåterföring.Bild: Bengt Arvidson
Det är en kommuninvånare som lämnat ett e-förslag om att fylla på med ny sand vid stranden i Barsebäckshamn.
”Det är för lite sand på stranden och alldeles för mycket stenar på stranden och i vattenbrynet. Jag vet att det är många som saknar stranden i Barsebäckshamn och önskar därför att kommunen årligen (vid behov) utför sandåterföring så att den återigen blir en trevlig plats att besöka”, står det i e-förslaget som fått 174 röster och därmed behandlas av politikerna.
Men förslaget fick avslag under senaste kommunstyrelsemötet i Kävlinge.
– När vi gjorde erosionsskydd tillfördes det sand och då tyckte många det såg trevligt ut. Men vi har aldrig tagit upp sand där, säger kommunstyrelsens ordförande Pia Almström (M).
De som vill ägna sig åt strandbad i kommunen hänvisar Pia Almström till Barsebäckstrand, där kommunen satsar stort och dessutom tillför sand vid behov.
Varför kan ni inte satsa på fler stränder?
– Vi har bedömt att det kostar för mycket.
Har ni gjort en kostnadskalkyl?
– Man vet ungefär vad det kostar utifrån att vi gör det i Barsebäckstrand och det är ett antal hundratusen. Det är krångligt att få tillstånd för det. Vi har sagt att vi gör det inte på fler ställen.
Gå till toppen