Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vallokal på Emporia var stängd – trots skylt om att den skulle vara öppen

Många personer försökte under söndagen förgäves rösta på Emporia. Vallokalen var borta – trots en skylt om att det skulle gå att rösta där även under valdagen.

– Jag har tänkt hela veckan att jag ska rösta där. Jag har haft fullt upp och haft mitt röstkort hemma. Jag kollade ordentligt i början av veckan: Det var öppet till och med den 26 maj på Emporia, stod det på skylten. Så bra tänkte jag, säger läsaren Sara som tipsade om problemet.
– Men när jag kom dit med mitt röstkort idag så var allting bortplockat och det fanns ingen hänvisning.
Sara fotograferade skylten där det står att man kan förtidsrösta på Emporia till och med den 26 maj ”Varje dag 10-20 på Blomstertorget, plan 2”
– Jag gick till informationsdisken och de sa: Det är jättekonstigt, du är säkert den hundrade idag som frågar.
– Bara medan jag stod där kom det massor av folk och undrade var de skulle rösta.
På Valmyndighetens hemsida står att lokalen på Emporia är stängd under söndagen.
– Fast ser man skylten på Emporia så går man inte in och kollar på deras hemsida. Skylten på Emporia är undertecknad av Malmö stad och Valmyndigheten. Jag tycker det här är rätt skandalöst. Det är många som har svårt att hinna till sina ordinarie vallokaler, säger Sara.
Det är Malmö stads valnämnd som har ansvar för vallokalerna, inklusive lokalerna för förtidsröstning.
– Det har blivit fel på Emporia. Det beklagar jag jättemycket. Jag ska ringa till Emporia och be dem ta bort skylten så fort som möjligt, säger Grethe Lindhe på valnämnden.
Det finns krav på att det ska finnas minst en lokal som är öppen för förtidsröstning även under valdagen. I Malmö var det Stadshuset och centralstationen som höll öppet till klockan 21. Förtidsröstningslokalen på Mobilia var också öppen en kortare stund.
Gå till toppen