Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

E6 öppen igen efter vägarbetet

Vågplattorna, som ska hjälpa polisen ta fast olagligt tunga lastbilar, har gjort sitt. Trafikverket plockade bort dem från vägen – och stängde av en del av E6:an. På tisdagseftermiddagen är det kilometerlånga köer på platsen. Men vid klockan 18 öppnade vägen igen.

På tisdagen stängde Trafikverket E6:an mellan trafikplats Rydebäck och trafikplats Helsingborg södra, i norrgående riktning.
Anledningen är att vågplattor, som använts för att väga tunga fordon på vägen, skulle plockas bort.
Vägarbetet förväntades pågå till klockan 21. Men strax innan klockan 18 meddelade Trafikverket att det var full framkomlighet på vägen.
2015 installerades vågplattorna för att larma polisen om större fordon med otillåten övervikt. Men enligt Trafikverket har plattorna påverkat trafiken och avinstalleras därför. I november förra året föll exempelvis en av plattorna ned i det schakt det var monterat i och skadade fyra bilar som körde ned i det hål som bildades.
Läs också Därför öppnades ett stort hål i motorvägen utanför Rydebäck
”Vågplattorna som ska bort har fungerat väl men kräver stora insatser med kalibrering och service i vägbanan vilket krävt stora insatser vid underhåll. Det innebär i sin tur risk för omfattande störningar i trafiken, en risk vi nu bygger bort”, sa Van Thai, Trafikverkets projektledare i ett pressmeddelande.
Trafiken leddes om via väg 1360, 1350, 1370 och 109 (Landskronavägen och Rausvägen).
Gå till toppen