Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kommunen agerar för att rädda Svanen

Lunds kommun ska skriva till Apoteket AB för att försöka få företaget att ändra sitt beslut om att stänga apoteket Svanen.

Apotek Svanen är nedläggningshotat.Bild: Ingemar D Kristiansen
Beslutet att stänga Svanen har upprört många Lundabor. Och en del har valt att vända sig till politikerna för att få dem att agera.
Kommunalrådet Fredrik Ljunghill (M) berättar att han kontaktats av sex-sju personer. Och på måndagsförmiddagen beslutade sig Lundakvintetten för att Lunds kommun ska skriva till Apoteket AB, för att berätta vilken betydelse Svanen har för Lunds stadsbild.
– Det är inte säkert att Apoteket AB – om nu besluten fattas i Stockholm eller var de nu fattas – har en riktigt tydlig bild av vad apoteket Svanen betyder för Lund och Lundaborna, säger Fredrik Ljunghill.
Svanen ska enligt planerna stängas redan på onsdag, den 29 maj.
– Det är knappt om tid, men vi får göra vad vi kan, säger Fredrik Ljunghill.
Samtliga partier ställde sig bakom skrivelsen till Apoteket AB när den diskuterades av kommunstyrelsens arbetsutskott på måndagseftermiddagen.
Gå till toppen