Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Svenska EU-valet gick emot strömmen i Europa, Svedala röstade nej till fängelsebygget, minst 15 döda i fängelsestrider i Brasilien och finländsk glädje efter skrällguldet i ishockey-VM. Det är några av nattens nyheter.

Skåne

Svedala röstade nej till fängelsebygget med stor majoritet

Wilma Mattsson var en av många som röstade nej. Hon oroas över vad en fängelseetablering kan innebära för tryggheten i Svedala. Hennes slutsats är att en eventuell förändring inte kommer att vara till det bättre.Bild: Patrik Renmark
Det preliminära resultatet visar att nej-sidan fick 67,5 procent av rösterna mot 26,7 procent för ja-sidan.
Läs också Jobb ställdes mot trygghet när Svedala sade nej till fängelse
Sverige/Världen

Svenska EU-valet gick emot strömmen i Europa

Bild: Lars Pehrson/SvD/TT
Det svenska EU-valet blev en framgång för Sverigedemokraterna, som vinner ett nytt mandat i EU-parlamentet. Men Sverige går emot en allmän EU-trend genom att L och MP försvagats och genom att S och M lyckats försvara sina mandat.
Läs också Svenska EU-valet gick emot strömmen i Europa
Läs också Grafik: Se resultatet i EU-valet
Världen

Minst 15 döda i fängelsestrider i Brasilien

Polis vaktar grindarna utanför fängelset där flera personer dödats i bråk under söndagen.Bild: Edmar Barros/AP/TT
Åtminstone 15 fångar har mist sina liv i våldsamma sammandrabbningar i Anísio Jobim-fängelset utanför Manaus i brasilianska Amazonas, uppger regionala myndigheter.
Sport

Finländsk glädje efter skrällguldet

Hög stämning på en bar i Helsingfors.Bild: MARKKU ULANDER/AFP/TT
Tusentals finländare samlades på Salutorget i centrala Helsingfors för att fira det osannolika VM-guldet i ishockey. Även i tidningsspalterna hyllas de finländska ”Lejonen”.
Gå till toppen