Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stort europeiskt svep mot människohandel

Europols högkvarter i Haag i Nederländerna. Arkivbild.Bild: Peter Dejong/AP/TT
Facit har lagts fram efter förra månadens stora Europolsvep mot människohandel. 46 misstänkta människosmugglare greps och ytterligare 90 misstänkta identifierades. Även 323 potentiella offer identifierades, enligt Europol.
I den samordnade insatsen mellan 23 EU-länder samt Island, Norge och Schweiz kontrollerades över 50 000 personer, 17 000 fordon och 5 000 affärslokaler och andra platser.
Aktionen ägde rum den 8–14 april och har lett till att 100 nya utredningar om misstänkt människohandel startat runt om i EU.
I Sverige kontrollerade polisen ihop med flera andra myndigheter samt kommuner 136 arbetsplatser. Den svenska insatsen var särskilt inriktad mot skönhetssalonger som erbjuder nagelvård och massage. Kontrollerna ledde dels till att 13 personer kunde identifieras som potentiella brottsoffer, dels till en anmälan om misstänkt människoexploatering och en anmälan om koppleri.
Gå till toppen