Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kommunen vill ha kameraövervakning i Bråhögshallen

Sedan länge har det varit problem med inbrott och skadegörelse i Bråhögshallen. Nu har kommunen ansökt om kameraövervakning i lokalen.

Anders Bengtsson hoppas att ytterligare kameror vid Bråhögshallen får en avskräckande effekt.Bild: Lars Brundin
Anders Bengtsson, som är anläggningssamordnare på Bråhögshallen uppskattar att det har varit ett tiotal inbrott i hallen bara det senaste året. Men problemet är inte bara inbrotten i sig, säger han.
– De bryter sönder dörrar och sabbar så mycket.
Vad får det för konsekvenser?
– Det blir ju en massa merjobb för oss och föreningarna. Plus att det blir massa kostnader för förvaltningen. Det är pengar som egentligen skulle användas till ungdomarna.
Han säger att inbrott och skadegörelse är långt ifrån ett nytt problem i Bråhögshallen. Och sedan tidigare finns en övervakningskamera utanför. Men nu har kommunen även ansökt hos Datainspektionen om att ha övervakning inne i hallen.
– Vi tyckte att det var läge nu, säger Anders Bengtsson, som hoppas att kamerorna ska ha en avskräckande effekt.
Kommunens säkerhetschef Emma Björk säger att fler kameror är att vänta även på andra håll i kommunen, även om hon inte kan säga exakt var och när det blir aktuellt.
– Det kommer att komma, helt klart.
Gå till toppen