Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu får folket fråga fritt i fullmäktige

En eller två gånger per år har den som vill möjlighet att ställa frågor till Svedalas politiker. Den 12 juni klockan 18 är det dags igen.
I vanliga fall är det bara förtroendevalda som har yttranderätt i fullmäktige. Men den 12 juni har vem som helst möjlighet att ställa frågor till politikerna.Bild: Mats Amnell
Frågorna kommer att tas upp och besvaras i anslutning till kommunfullmäktiges möte som är öppet för alla.
Frågorna förväntas handla om sådant som kommunen ansvarar för som exempelvis skola, barnomsorg, äldreomsorg, kultur, fritid, gatuunderhåll och socialtjänst.
Den som vill ställa en fråga förväntas göra det skriftligen senast den 5 juni för att ge den som ska svara möjlighet att förbereda sig.
Frågor skickar man per post eller e-post till Svedala kommun och märker "Allmänhetens frågestund".
Mötet börjar med att politikerna svarar på frågor från allmänheten efter att personen som skickat in frågan fått möjlighet att läsa upp den.
Den som svarar kan vara ordföranden i kommunstyrelsen, bygg- och miljönämnd, socialnämnd, utbildningsnämnd, teknisk nämnd, kultur- och fritidsnämnd eller valnämnd beroende på vad det handlar om.
Frågeställaren kan sedan ställa upp till två korta följdfrågor.
Gå till toppen