Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-spelarna förhandlade om ersättning kort före finalen

Spelarna i Malmö FF valde en annorlunda uppladdning inför Europacupfinalen 1979: att förhandla med styrelsen om ersättning för finalplatsen.

MFF:are på plats i München. Från vänster Jan Möller, Arne Åkesson, Roland Andersson, supportern Ronny Svensson, Tore Cervin, Claes Malmberg och Tommy Andersson.Bild: Roony Johansson
När Malmö FF:s spelare laddade för Europacupfinalen mot Nottingham Forest i München handlade det inte bara om fotboll. Det fanns också ekonomiska förhandlingar med i bilden.
Historien har berättats i andra sammanhang, men i MFF-poddens specialavsnitt om Europaresan lägger målvakten Janne Möller ut texten.
– Vi hade ett spelarmöte om vi skulle spela finalen eller inte, berättar Möller i podden.
– Med styrelsen hade vi gjort ett avtal. Efter semifinal skulle vi få 20 000 för avancemang, vinner vi Europacupen så får vi 45 000, tror jag det var. Men förlorade vi finalen så blev det ingenting. Då tyckte vi ”det var kanske lite dumt det där avtalet”.
Spelarrådet fick i uppdrag att ta kontakt med föreningens ordförande Hans Cavalli-Björkman per telefon.
– Det var rätt dramatiskt. Men då sa Cavalli att ni får 5 000 och så får ni varsitt konstverk, minns Janne Möller.
Ekonomiskt gav samtalet utdelning, men som uppladdning inför karriärens och föreningens största match var det ingen optimal situation, medger Janne Möller.
– Det var lite bökigt, det där. Det var störande. Och jag ångrar idag varför vi tog upp det så. Det kanske bildade lite negativa tankar.
Här kan du lyssna på hela MFF-poddens specialavsnitt med Janne Möller:
Gå till toppen