Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Federer firade 400 med seger

400 grand slam-matcher i karriären. Det rekordet firade Roger Federer, föga överraskande, med en ny seger i Franska mästerskapen. – Mina 20 år på touren har gått för fort, sade den 37-årige schweizaren efter matchen.

Roger Federer gick segrande ur sin 400:e grand slam-match.Bild: Pavel Golovkin/AP/TT
Federer blev på fredagen den förste spelaren att nå 400 grand slam-matcher i tennis, något som den tredjerankade stjärnan firade genom att slå norske Casper Ruud, 20, i tre raka set i tredje rundan av Franska mästerskapen.
37-åringen sänkte en kämpande Ruud, vars pappa Christian fanns med i turneringen när Federer gjorde debut i Paris för 20 år sedan, med siffrorna 6–3, 6–1, 7–6.
– När du möter spelare som Casper Ruud frågar man sig själv: ”Hur var det när man spelade förr i tiden?”. När jag började spela på touren var han knappt född, sade Federer efter matchen enligt AFP.
Därmed är Roger Federer klar för åttondelsfinal på gruset på Roland Garros för 14:e gången och kommer härnäst att ställas mot argentinaren Leonardo Mayer.
Vidare till den fjärde omgången är även Rafael Nadal. ”Gruskungen” vann över den 27-seedade belgaren David Goffin med 4–1 i set efter siffrorna 6–1, 6–3, 4–6, 6–3.
Även Nadal får argentinskt motstånd i nästa match i form av 78-rankade Juan Ignacio Londero.
Gå till toppen