Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Federer firade 400 med seger

400 grand slam-matcher i karriären. Det rekordet firade Roger Federer, föga överraskande, med en ny seger i Franska mästerskapen. – Mina 20 år på touren har gått för fort, sade den 37-årige schweizaren efter matchen.

Roger Federer gick segrande ur sin 400:e grand slam-match.Bild: Pavel Golovkin/AP/TT
Federer blev på fredagen den förste spelaren att nå 400 grand slam-matcher i tennis, något som den tredjerankade stjärnan firade genom att slå norske Casper Ruud, 20, i tre raka set i tredje rundan av Franska mästerskapen.
37-åringen sänkte en kämpande Ruud, vars pappa Christian fanns med i turneringen när Federer gjorde debut i Paris för 20 år sedan, med siffrorna 6–3, 6–1, 7–6.
– När du möter spelare som Casper Ruud frågar man sig själv: ”Hur var det när man spelade förr i tiden?”. När jag började spela på touren var han knappt född, sade Federer efter matchen enligt AFP.
Därmed är Roger Federer klar för åttondelsfinal på gruset på Roland Garros för 14:e gången och kommer härnäst att ställas mot argentinaren Leonardo Mayer.
Vidare till den fjärde omgången är även Rafael Nadal. ”Gruskungen” vann över den 27-seedade belgaren David Goffin med 4–1 i set efter siffrorna 6–1, 6–3, 4–6, 6–3.
Även Nadal får argentinskt motstånd i nästa match i form av 78-rankade Juan Ignacio Londero.
Gå till toppen