Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-podden: Derbydags!

Malmö FF avslutar den allsvenska våren med derby mot Helsingborgs IF för första gången sedan 2016. Den matchen står i centrum för avsnitt 184 av MFF-podden.

Fredrik Hedenskog, Max Wiman, Tomas Nilsson och Fredrik Lindstrand snackar derby i MFF-podden.Bild: David Helander
Max Wiman, Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog får sällskap av Tomas Nilsson, HIF-expert och kollega från Helsingborgs Dagblad, för att vända och vrida på förutsättningarna inför derbyt.
Allra först avhandlas MFF:s seger i den något märkliga matchen mot Sundsvall, innan det blir derbydags och läge att besvara en rad frågor.
Finns det egentligen något som talar för hemmalaget?
Är det bara skador som har stört HIF efter den pigga starten eller finns det andra problem?
Hur står det till med fotbollsstämningen i Helsingborg?
Betyder matchen mer för HIF än för MFF?
Finns det nån risk för underskattning från MFF?
Därefter promenerar deltagarna längs minnenas boulevard och lyfter fram varsitt derbyminne, vilka i sin tur ger upphov till nya diskussioner.
För att lyssna rekommenderar vi till exempel Podcaster eller Acast för iOS eller Beyond pod för android. Även andra poddspelare som Podkicker och Pocket cast ska funka för android.
Det går också bra att klicka sig till Itunes och lyssna även om det brukar ta en stund innan avsnittet droppar in där.
Annars går det alldeles utmärkt att lyssna i spelaren ovan.
Tidigare avsnitt av MFF-podden finns samlade här.
Gå till toppen