Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Nu blir det enklare att cykla från Lomma till Österlen

Sydkustleden är en satsning på cykelturismen i Skåne. I Lomma kommun uppmärksammas invigningen den 2 juni när Lommas och Burlövs kommunalråd cyklar en kort bit av sträckan ihop.

Sydkustledens sträcka genom Lomma kommun är 18 kilometer lång och går på cykelvägar från Spillepengen i söder till Lödde å i norr. Hela Sydkustleden, från Simrishamn till Helsingborg, är 26 mil lång.
Söndagen den 2 juni är det dags att inviga den och i Bjärred uppmärksammas detta med att Team Rynkeby ordnar depåstopp för sina cyklister vid vändplatsen nere vid Långa bryggan.
Kommunstyrelsens ordförande Robert Wenglén invigningstalar klockan 11 och cyklar sedan en kortare bit på Sydkustleden tillsammans med Lars Johnson, sin like i Burlövs kommun.
Representanter från Lomma kommun är på plats mellan klockan 10 och 12 på söndagen.
Fakta

Totalt 90 mil cykelbana

Sydkustleden binder ihop Kattegattleden (Göteborg-Helsingborg) och Sydostleden (Växjö-Simrishamn). De tre lederna utgör tillsammans en sträcka på cirka 90 mil.

Källa: sydkustleden.se

Gå till toppen