Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Snabbkoll på nattens nyheter

Trump hotar med tullar mot Mexiko, Tokyo reagerade på Trump-utspel, Toronto vann första NBA-finalen – och fler Hollywoodbolag hotar lämna Georgia.

Världen

Trump hotar med tullar mot Mexiko

USA:s president Donald Trump talar till reportrar under torsdagen.Bild: Evan Vucci
USA inför nya tullar på alla varor från Mexiko, som ska gälla så länge landet låter migranter ta sig till USA, säger Donald Trump och kallar situationen för ett extraordinärt hot mot USA:s säkerhet.
Läs också Trumps hot ”en kalldusch” för Mexiko
Ekonomi

Tokyo reagerade på Trump-utspel

Börserna i Tokyo föll efter USA:s president Donald Trumps hot om tullar på mexikanska varor. Arkivbild.Bild: Itsuo Inouye/AP/TT
Donald Trumps hot om nya tullar på handeln med Mexiko fick handlarna på Tokyobörsen att dra öronen åt sig. De japanska bilföretag som har fabriker i Mexiko fick se sina kurser falla drastiskt och det drog ner hela Tokyobörsen.
Läs också Tokyo reagerade på Trump-utspel
Sport

Toronto vann första NBA-finalen

Torontos Marc Gasol skjuter över Golden States Draymond Green.Bild: Frank Gunn/The Canadian Press/AP
Framför en extatisk hemmapublik besegrade Toronto regerande mästarna Golden State i den första finalen i den amerikanska basketligan. Nattens match, som slutade 118–109 till Toronto, var första gången som ett finalmöte i NBA spelades utanför USA.
Läs också Toronto vann första NBA-finalen
Nöje

Fler Hollywoodbolag hotar lämna Georgia

"The walking dead" har spelats in i Georgia. Men flera film- och tv-bolag hotar nu att sluta att spela in i delstaten, till följd av en kontroversiell abortlagstftning.Bild: Jackson Lee Davis/AMC
Flera stora film- och tv-studior hotar att lämna delstaten Georgia, som vill införa en sträng abortlagstiftning. Det kan bli ett hårt slag för delstaten.
Gå till toppen