Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Michael Tapper: Turboprillig brittisk humor med kolsvart krydda

”Apokalypsen är en högst brittisk angelägenhet; man hinner till och med a nice cup of eftermiddagste innan ridån faller för gott”. Michael Tapper ser tv-versionen av ”Good omens”, Neil Gaimans och Terry Pratchetts roman från 1990.

Michael Sheen och David Tennant som ängeln Aziraphale och demonen Crowley i tv-versionen av ”Good omens”, Neil Gaimans och Terry Pratchetts roman från 1990.Bild: Amazon
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Det är en mörk och stormig natt på engelska landsbygden. Hustrun till USA:s ambassadör och en kvinna från trakten anländer till en förlossningsklinik som drivs av en satanistisk nunneorden. På order från Beelzebub ska nunnorna byta ambassadörsparets pojke mot Antikrist under namnet Warlock (Damien föll inte i smaken). Men de förväxlar mödrarna så att Fan Jr hamnar som David (Sam Taylor Buck) hos det engelska paret.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen