Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Carapaz behåller ledning inför sista etappen

Richard Carapaz är i ledningen inför sista etappen av cykelklassikern Giro d'Italia. Arkivbild.Bild: Alessandro Di Meo
Ecuadorianen Richard Carapaz står vid sina drömmars mål efter att klarat anstormningen från rivalerna i bergen i Dolomiterna på den näst sista etappen av Giro d'Italia.
Carapaz slutade fyra på etappen och behåller ledningen i cykelklassikern. Marginalen är nu en minut och 54 sekunder före hemmaåkaren Vincenzo Nibali.
Sista etappen är ett 17 kilometer långt tempolopp i Verona på söndagen.
Spanjoren Pello Bilbao vann etappen mellan Feltre och Monte Avena före landsmannen Mikel Landa.
Toppcyklisten Miguel Angel Lopez fick sin dag förstörd när han krockade med en entusiastisk åskådare i den sista klättringen. En förbannad Lopez gav sig på åskådare med knytnävarna innan han tog sig upp på sin cykel igen och cyklade i mål – nästan två minuter från täten.
Det var inte det enda dramat under etappen. Efter målgång fick sammanlagda fyran Primoz Roglic ett tidstillägg på tio sekunder sedan han låtit en åskådare skjuta på hans cykel under uppförskörning.
Gå till toppen