Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dansen gav henne kraft att kämpa mot ätstörningarna

I sex år hade 19-åriga Liv Leijon ätstörningar. Det tog långt tid innan hon berättade för någon om hur hon mådde. En danslärare som inte lät sig avvisas blev vändpunkten. Nu har Liv Leijon återvänt till sin gamla skola med en dansföreställning om sina egna erfarenheter.

”I dag är jag inte helt frisk men jag kämpar för att bli det och det är det som räknas”, berättar Liv Leijon i föreställningen Livet, som handlar om hennes egna erfarenheter av att ha ätstörningar.Bild: Hussein El-alawi
”Kroppen är ständigt redo att fly, som om det vore fara för dens liv. Men vad vill kroppen fly ifrån? Maten, tankarna, beteendet. Ibland vill man bara skrika och ibland är ens högsta önskan, när man är som allra hungrigast, att bara få ta en liten, liten tugga. Men får man alltid det?”

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen