Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rösler bekräftar: ”Bonke startar mot HIF också”

Efter fyra raka starter för Bonke Innocent, gör tränaren Uwe Rösler avsteg på en närmast helig princip.
– Jag kan bekräfta redan nu att Bonke startar mot HIF också.

Bonke Innocent befinner sig plötsligt i händelsernas centrum.Bild: PETTER ARVIDSON
Bonke Innocents resa i Malmö FF har varit en bergochdalbanefärd, men ska vi vara ärliga har det varit långt fler och djupare dalar. Han hade det kämpigt redan när han kom från Norge och nigerianen har bara i kortare perioder fått speltid på riktigt.
2019 såg det faktiskt värre ut än tidigare. Tidigt på försäsongen såg man att Bonke Innocent var långt ner på listan över Uwe Röslers val.
– Han hade det svårt i början. Vi hade åtta mittfältare, varav tre – "AC" (Anders Christiansen), Bachirou och Lewicki på den defensivaste positionen, säger Uwe Rösler.
När skadorna fortsatte att komma framför allt i backlinjen, tvingades Rösler till okonventionella lösningar, men faktum är att Innocent fick chansen av en annan anledning. För mot Göteborg borta bildade Eric Larsson, Rasmus Bengtsson och Behrang Safari backlinje. Oscar Lewicki var kvar på mitten – tillsammans med Bonke Innocent. Detta eftersom Anders Christiansen var avstängd.
– Dynamiken förändras och jag har alltid sagt att du får din chans när du minst anar det. Han var där fysiskt och psykiskt, säger Uwe Rösler.
Det var den första av fyra raka starter, sedan mittbacksproblematiken accelererat och Lewicki fått flytta ner, och mot HIF blir det en femte.
– Ja, jag kan bekräfta redan nu att Bonke startar mot HIF också . Det finns inget annat med tanke på vad han gett laget de senaste matcherna, säger Uwe Rösler och tillägger:
– Jag är glad för dem som aldrig ger upp i alla sammanhang i livet och har stor respekt för det.
Högst troligt startar Malmö FF med följande lag om alla verkligen är disponibla i morgon. Det finns alltså ett litet frågetecken kring Johan Dahlin.
Det finns också en liten möjlighet att Uwe Rösler väljer att starta Franz Brorsson som central mittback, då han pratar mycket om HIF:s inläggsspel och att MFF har en ganska kort backlinje i nuläget. Brorsson fick också ett längre inhopp senast. Frågan är dock vem som i så fall får stå över, den som fick kliva av senast var Behrang Safari.
Johan Dahlin – Eric Larsson, Oscar Lewicki, Behrang Safari – Jo Inge Berget, Anders Christiansen, Bonke Innocent, Arnor Traustason, Sören Rieks – Guillermo Molins, Markus Rosenberg.
Övriga i en 19-mannatrupp: Dusan Melicharek, Franz Brorsson, Anel Ahmedhodzic, Romain Gall, Erdal Rakip, Samuel Adrian, Marcus Antonsson, Tim Prica.
Gå till toppen