Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Andy slogs blodig i Pildammsparken: ”Det är overkligt”

När Andy och hans vän var på väg hem efter en utekväll på Möllevången, mötte de en man i Pildammsparken. Andy slogs blodig och hans vän förlorade medvetandet och bröt tre revben.
– Det är overkligt. Min kompis ligger livlös på marken och samtidigt går den här mannen mot mig och jag vet att han kommer slå mig, säger Andy, som är i 40-årsåldern.

Det var under natten till lördagen som två män blev attackerade av en okänd gärningsman på Baltiska vägen.Bild: Patrick Persson
De två vännerna var på väg hem efter en utekväll på Möllevången under natten till lördagen. Andys vän cyklade och Andy körde elsparkcykel. De svängde in på Baltiska vägen och lite längre fram kom en man gående.
– Jag kör några meter framför min kompis. Då hör jag att något händer bakom mig. Jag vänder mig snabbt om och ser hur han flyger i gatan, säger Andy.
Som Andy uppfattar det blev kompisen slagen i bakhuvudet av mannen och slogs medvetslös i fallet.
Läs också Två personer grovt misshandlade i Pildammsparken
– Jag vänder mig om och säger något i stil med: ”vad fan gjorde du?”. Då börjar han gå mot mig och upprepar detta som en psykopat. ”Ja, vad fan gjorde jag, vad fan gjorde jag?” Sedan smäller det till något fruktansvärt.
Andy fick ett slag i huvudet och backade tillbaka. Det rann så mycket blod från huvudet att han inte kunde se. Mannen sparkade på Andy, men slutar sedan och går iväg.
– Kort därefter kommer en tjej cyklandes. I efterhand inser jag att han kan ha sett hennes cykelljus.
Kvinnan ringde 112 och snart var polis och ambulans framme. Både Andy och vännen kördes till akuten. Andy blev sydd i ansiktet med åtta stygn och läkarna konstaterade att vännen var allvarligt skadad i ansiktet och hade brutit tre revben.
Ett par dagar efter händelsen mår Andy ”förhållandevis bra”, men är omskakad av händelsen. Enligt Andy minns hans vän inget av händelsen, bara att han cyklade och sedan vaknade upp på akuten.
– Jag har ont i hela kroppen. Jag undrar vem tjejen var, hon kan ha räddat våra liv. Jag är så klart tacksam till henne, säger Andy.
Polisen utreder händelsen som grov misshandel. Ingen misstänkt gärningsman har gripits.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen