Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bengaler, bangers och en misshandel efter Skånederbyt

Söndagens Skånederby resulterade i att 11 personer blev omhändertagna av polisen och en man greps greps misstänkt för misshandel. ”Det har gått som väntat och planerat” summerar Patric Fors, presskommunikatör på polisen.

Skånederbyt slutade 0-1 till Malmö FF.Bild: PETTER ARVIDSON
Klockan 14.55 försökte tre HIF-supportrar ta sig fram till en grupp MFF-supportrar som satt och drack öl på en pub på Södergatan i Helsingborg. Försöket stoppades dock av polisen och en man blev omhändertagen, medan de andra två kom undan.
– Den här personen har fått en anmälan om tillträdesförbud, säger Patric Fors, presskommunikatör på polisen.
När MFF-supportrarna tågade upp mot Olympia kastade en person en banger och blev omhändertagen. När polisen visiterade en annan MFF-supporter visade det sig att han hade en banger på sig och han blev därför också omhändertagen.
Innan matchen startade hittade arrangören cirka 80 rökfacklor inne på Olympia. Trots detta tändes flera bengaler under matchen, både på HIF- och MFF-sidan, vilket ledde till att matchen fick ett kortare avbrott.
När matchen var över slussade polisen de olika supportergrupperingarna på varsitt håll ner mot centrum. Det gjordes några försök från HIF-supportrarna att ta sig fram till MFF-supportrarna, men dessa försök avstyrdes av polisen. Medan polisen fick situationen under kontroll stoppades trafiken mellan Knutpunkten och hamnpaviljongen.
På Knutpunkten blev en man misshandlad och fick vård av ambulans. En man greps misstänkt för misshandeln. Totalt omhändertog polisen 11 personer, utöver mannen som greps misstänkt för misshandeln. Exakt hur många polisanmälningar som gjorts var sent på söndagskvällen ännu inte klart.
– Det har gått som väntat och planerat. Det finns ju alltid risk för ordningsstörningar och så har det också blivit här, men ingen person blev allvarligt skadad. Vi har haft en bra och väl avvägd resurs för att hantera detta, säger Patric Fors, och fortsätter:
– Jag vill rikta beröm till supportrarna på båda sidor som hade gott humör trots långa köer in till Olympia.
Gå till toppen